Woman, BODY

Batarita, Gabriela CUEVAS ABITIA (Mexikó), KIM Yunjung (Korea), Sonoko PROW (Thaiföld)

Az első rész szólói:
Batarita: Évszakok A előadásban a nemes és az alantas, a spirituális és a profán, az ősi és a kortárs mind jelen vannak. Batarita testével úgy játszik, hogy az hol nemtelenné, hol férfivá, hol nővé, s emberi fizikuma ellenére gyakran még állattá is válik.
Gabriela CUEVAS ABITIA: Small Offering A darab reflexió az emberi szenvedésre és az elkerülhetetlen halálra. „A művészet, a tánc, lehetőséget ad, hogy a félelmeinken túl is lássunk, hogy megtaláljuk a belső békét.”
KIM Yunjung: Are you hard? Hónapról hónapra a dolgok elveszítik keménységüket. Egyedül sokszor a semmibe veszem. Óvatosan kell lépnem, nehogy lezuhanjak a világ széléről a semmibe.
Sonoko PROW: Untitled
Ahol az utcáknak nincs neve.
Ahol a járda véget ér.
Ahol az igazság hazudik.
……Hogy hívnak?
……Honnan jöttél?
……Ki vagy te?

A 2. rész koprodukciós alkotása:
Woman, BODY
Mire emlékszik a test?
Mire emlékszik egy női test?
Mire emlékszik a világ négy pontjáról érkező női test?

A nemzetközi koprodukció lehetősége mindig megtermékenyítőleg hat az alkotókra. Különösen akkor, ha ez a munka nem egy-két hétre korlátozódik, hanem hosszabb periódusra. A világ négy pontjáról érkező koreográfus csapat 2013 decemberében kezdett el együtt dolgozni Thaiföldön. A második próbaidőszakra, mely szintén egy hónap, és a premierre Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban kerül sor.

Seasons by Batarita Batarita is playing with her body like it turns to ignoble, to man, to woman or even to an animal.
Small Offering by Gabriela CUEVAS ABITIA The piece is a reflection on the human suffering and the unavoidable presence of death in our lives.
Are you hard by KIM Yunjung Alone, I often fall down into nothingness. I must push my foot stealthily not to fall off the edge of the world into nothingness.
Untitled by Sonoko PROW Where the streets have no name. Where the sidewalk ends. Where the truth lies. Who are you?

Woman, BODY
What do female bodies remember and carry from four different corners of the world?

Zene / Music: KEREK István, XRC Kovács Balázs
Jelmez / Costumes: HORNYÁK Isty
Produkciós asszisztens / Production assistant: PINTÉR Gábor
Koreográfia, tánc, látvány Choreography, dance and visuals by BATARITA, Gabriela CUEVAS ABITIA (Mexikó), KIM Yunjung (Korea), Sonoko PROW (Thaiföld)

Támogatók: NKA, EMMI, Érintéspont Művészeti Alapítvány,

  • contemporary
  • various