Bozsik Yvette Társulat: Orfeusz és Euridiké

A mű az élet, a halál, a szerelem, a kitartás és a hit nagy kérdéseit boncolgatja, az egyén felelőssége szempontjából. Az adott szó, a fogadalom, az önmagunkhoz való hűség, a vállalásaink melletti kiállás, és azok minden nehézségeken át történő képviselete, a remény példázata. Az ember önfeláldozásáról szól. Arról az útról, amelyet mindenkinek be kell járnia, az emberi lét megkerülhetetlen velejárójaként. A szerelem visszaszerzéséről a haláltól. A szerelem, azaz a szenvedély megmentéséről. A társtalanság, a magány elutasításáról. A szenvedélynélküliség lehetetlenségéről, az élet próbatételeinek vállalásáról, és azok jutalmáról, az élet beteljesüléséről.

Az Orfeusz és Euridikét Bozsik Yvette két nagy példaképe is színpadra vitte, így ez a koreográfiája előttük is tisztelgés lesz: Pina Bausch és Mary Wigman munkássága előtti meghajlás és emlékezés.

A hangfelvétel a La Petite Bande előadásában, Sigiswald Kuijken vezényletével hangzik el, a La Petite Bande és az Accent Kiadó szíves hozzájárulásával.
Az előadás támogatója a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Rendező: Nemzeti Táncszínház

Samantha Kettle, Gombai Szabolcs – Orfeusz
Szent-Ivány Kinga – Euridiké
Góbi Rita – Ámor
Vati Tamás – Hádész
Fülöp Tímea, Hasznos Dóra, Valencia James, Krausz Alíz, Kalmár Attila, Székely Szilveszter, Vislóczki Szabolcs, Vida Gábor
Nimfák, pásztorok, szellemek, fúriák, démonok, angyalok
Bozóki Mara – Jelmez
Pető József – Látvány, fény
Iványi Marcell, Becsey Kristóf – Film
Székely Szilveszter – Koreográfus-asszisztens
Iványi Marcell – Kreatív producer
Bozsik Yvette – Koreográfia